Tehnologie de beton permeabil

Cunoscut, de asemenea, drept beton cu un conţinut redus sau zero de particule fine, betonul permeabil este un amestec de ciment Portland, agregat brut, apă şi adaosuri. Întrucât amestecul conţine foarte puţin nisip sau deloc, structura poroasă are multe goluri care permit trecerea uşoară a apei.

Avantajele betonului permeabil:

Sunt în vigoare reglementări noi impuse de guvern cu privire la gestionarea apelor pluviale care fac din betonul permeabil o soluţie viabilă. În timp ce EPA recunoaşte betonul permeabil ca cea mai bună practică din domeniu (BMP), proprietarii de clădiri obţin o mai bună utilizare a terenului şi credite LEED cu locuri din parcare de beton permeabil. Betonul permeabil poate fi utilizat ca o alternativă la sistemele complexe de scurgere şi zonele de colectare a apei în reducerea scurgerii apelor pluviale.

Sistem de adaosuri pentru beton permeabil de la BASF:

Pentru a depăşi provocările asociate producţiei şi punerii în operă a betonului, BASF, sub marca Master Builders Solutions, a dezvoltat un sistem de adaosuri pentru producătorii de beton. Această combinaţie inovatoare include adaosurile de reducere a apei MasterGlenium® sau MasterPolyHeed® de clasă superioară, adaosul de control al hidratării MasterSet® DELVO şi un adaos de modificare a viscozităţii MasterMatrix®.

Sistemul de adaosuri:

  1. Îmbunătăţeşte uşurinţa descărcării din camion
  2. Creşte ritmul de lucru cu un flux al betonului îmbunătăţit
  3. Ajută la depăşirea problemelor de punere în operă
  4. Creşte rezistenţa la compresiune şi optimizează golurile
  5. Inhibă scurgerea pastei de ciment

Aplicaţii ale betonului permeabil:

  • Parcări
  • Carosabil
  • Trotuare
  • Străzi/acostamente
  • Alte zone cu trafic redus